Filiaal zoeken

Trendblog

Gespotte trends uit mode-shows, hot news van celebs over de hele wereld of fashion van de straat: op deze blog lees je het! Niet te missen dus voor fashionista’s, modeliefhebbers en al diegenen die dit willen worden…

Ken jij de Selfie Stok al?

van gastblogger Suzanne van Schaik op 20.08.2014 om 08:23 uur


Selfies zijn geen trend meer te noemen, maar inmiddels volledig geïntegreerd in onze maatschappij. Je kunt Instagram niet openen of je komt er één tegen. Niet gek dat bedrijven hierop inspringen en dat er tools komen die 'de perfecte selfie' mogelijk maken.

Eén van de lastige dingen die een selfie met zich meebrengt is dat je armen niet tot in de oneindigheid strekken. Die van mij niet althans ;-). Hierdoor kunnen de vormen in je selfie wat vervormen of kun je jezelf niet altijd van je meest flatteuze hoek fotograferen. Zodoende werd de Selfie Stok bedacht, een stok die maakt dat je van verder weg een selfie kunt nemen.

De Selfie Stok is niet alleen handig wanneer je een foto van jezelf maakt, maar ook geen overbodige luxe als je jezelf met een groep wilt fotograferen. Het kan nogal proppen zijn om iedereen op de foto te krijgen, maar met de Selfie Stok gaat het gelukkig een stuk beter.

De grappige gadget biedt nog meer mogelijkheden, want met een Selfie Stok is het makkelijker om gebruik te maken van lensjes op de camera van je mobiele telefoon. Een populaire lens is de 'fish eye', die een effect geeft aan je foto alsof deze bol is komen te staan (zoals het bolle oog van een vis). Zo'n lensje komt niet zo goed tot zijn recht als je een foto maakt van heel dichtbij, maar bij een foto van verder weg (met de Selfie Stok!) wel. Een anders wat saaie en statische groeps-, tafel- of sfeerfoto, wordt een stuk meer bijzonder met zo'n fish eye lens.

Ben je benieuwd naar het resultaat van foto's met een Selfie Stok? Op Instagram worden zulke foto's geplaatst met de hashtag #selfiestick*link*: http://websta.me/tag/selfiestick. Je ziet veel foto's gemaakt met Selfie Stok van mensen die op vakantie zijn. Als je op vakantie bent wil je vaak graag nog wat omgeving op je foto, naast je jezelf, en dan is zo'n Selfie Stok super handig! Ook blijkt het met een Selfie Stok een stuk makkelijker om je eigen, complete outfit te fotograferen, zonder dat je dit in de spiegel hoeft te doen.

Kun je inmiddels niet meer wachten om zelf aan de slag te gaan met de Selfie Stok? Je koopt er één bij bijvoorbeeld superselfiestok.nl.

Bron foto's
verder lezen

Tags

Selfie .

Delen op

Mokken versieren met nagellak

van gastblogger Suzanne van Schaik op 13.08.2014 om 09:10 uur


DIY'en is nog steeds ontzettend populair. Waarom zou je iets kopen als je het ook zelf kunt maken? Het is vaak leuk om te doen, goedkoper én je kunt het dan helemaal maken zoals jij het wilt. Wel heb je genoeg inspiratie nodig om op de DIY ideeën te komen natuurlijk. Voor die ideeën zijn gelukkig tal van sites, blogs en posts te vinden. Ik vond laatst weer een hele leuke post over het versieren van mokken.

Mokken zelf versieren is helemaal geen slecht idee, als je het mij vraagt. Soms heb je een mooie serviesset, maar wanneer je er meer van nodig hebt, dan is het servies niet meer te koop. Of je vindt de mokken van je dromen, maar ze kosten veel te veel. Dan is basic witte mokken kopen en deze zelf versieren net even wat praktischer. Helemaal omdat het versieren heel makkelijk kan met... nagellak!

Nagellak? Ja, echt. Door te water marblen (wel eens van gehoord?) kun je met nagellak een hele leuke colour splash op je mok creëren. Water marbling betekent dat je een drupje nagellak in een klein bakje met water doet. Vervolgens doop je in dit geval de mok in het water, waarna er een creatieve splash achterblijft. Met nagellak remover kun je wat ongewenste nagellak aan de binnenkant of onderkant van de mok weghalen. Ook kun je de vorm van de vlek nog wat "bijschaven" met remover. Je kunt het water marblen nog een keer herhalen met een andere kleur of je mok zo laten - het is maar net hoe vrolijk je 'm wilt hebben. Vergeet niet tussen twee 'water marble' beurten door de mok voorzichtig droog te deppen met keukenpapier. Het beste kun je de mokken nog even lakken met een topcoat of doorzichtige nagellak en de mokken met de hand wassen, om je creatie zo lang mogelijk goed te houden. Desondanks zal je creatie niet jaren houden, maar hé: ga met wat nagellakremover over je mok en je hebt een witte mok waar je opnieuw iets creatiefs mee kunt doen.

Weer even terug naar dit creatieve idee. Water marbling is een techniek die normaal gesproken wordt gebruikt om je nagels te lakken (ook erg leuk!), maar Caitlin bedacht zich dat als het voor nagels werkt, het ook voor andere dingen zou moeten kunnen werken. Dat doet het!

Bekijk zeker ook eens andere makkelijke en creatieve DIY ideeën op het blog Poppytak, waar onder andere Caitlin voor schrijft. Of houdt Poppytalk in de gaten via Instagram.
verder lezen

Tags

Mokken .

Delen op

Kan jij het: één dag zonder telefoon?

van gastblogger Suzanne van Schaik op 06.08.2014 om 10:53 uur


We bellen, sms'en (niet vaak meer, maar vast nog wel eens), appen en checken (het weer, verkeer of social media): tegenwoordig doen we eigenlijk alles met onze telefoon. Voor mij is een dag zonder telefoon niet voor te stellen. Eigenlijk lijkt een dag met een telefoon anders dan een smartphone me al heel moeilijk.

In een paar jaar tijd zijn we allemaal afhankelijk geworden - 'vast komen te zitten' kun je zelfs zeggen- aan onze telefoon. Kijk op een willekeurig perron en je zult mensen massaal naar een schermpje zien staren. Ik ben zelf dus geen haar beter: naar mijn telefoon grijpen als ik het even niet gedaan heb, even niets te doen heb of zelfs als ik het net nog gedaan heb en wél iets te doen heb... ik doe het continu.

Hoe ik bij dit onderwerp kom? Fashionblogger Andy schreef er laatste een blogpost over. Normaal plaatst Andy vooral haar beeldige outfits, maar nu liet ze een foto zien gemaakt met haar iPhone in de spiegel van een lift en schrijft ze dat ze het zo irritant vindt onrustig te zijn als ze haar telefoon niet bij zich heeft. Herkenbaar!

Ik denk dat voor veel bloggers, maar zeker ook niet-bloggers, geldt dat we een haat-liefdeverhouding hebben opgebouwd met onze smartphones. Aan de ene kant is een smartphone het meest praktische wat we ooit in ons bezit hebben gehad, aan de andere kant lijkt de smartphone een wereld voor ons te hebben geopend waar we continu betrokken bij willen blijven, terwijl dit niet realistisch is. Ik zeg eerlijk dat mijn smartphone mij onrustiger heeft gemaakt: eerder zou ik - wanneer ik op de bus wachtte- me veel bewuster zijn geweest van het moment en wat er om me heen gebeurt. Tegenwoordig vliegt de tijd om, doordat ik door Instagram scroll, mail check, mijn to-do lijstje update, etc. Het is super fijn om mijn tijd onderweg nuttig te kunnen besteden natuurlijk, maar niet altijd even goed om zoveel in een online wereld te leven.

Door mijn smartphone is het gevoel dat ik altijd iets moet echt toegenomen. Als ik een aantal jaar geleden van huis was, dan kon ik dingen waarvoor Internet nodig was simpelweg niet doen. Een treinrit was dan bijvoorbeeld echt even een moment van rust, ontspanning, gezelligheid of wat dan ook. Niet een moment van doorwerken aan waar ik thuis mee bezig was.

Kortom: ik vind dat always online zijn twee kanten heeft en ik denk dat het het meest ideaal is als je goed met smartphones, tablets en laptops, maar ook goed zonder kunt. Aan dat laatste moet ik misschien eens werken door een keer een dag door te komen zonder mijn telefoon. Ik ben benieuwd of dat het me mee- of tegenvalt. Probeer jij het ook uit?

verder lezen

Tags

Delen op

Beachy hair

van gastblogger Sharon van de Zande op 01.08.2014 om 10:18 uur


Het is zomer.. wat is dat toch heerlijk! Het gevoel van wuivende palmbomen, de zon die schijnt, cocktail in de hand, muziekje op. Was het maar een heel jaar zo! In dit soort maanden willen wij dames niet urenlang voor de spiegel staan. Dan moet ons haar en make-up vooral lekker easy going zijn! Lekker los haar en het liefst zo beachy mogelijk. Hier een makkelijke look waarbij geen ingewikkelde tangen nodig zijn, je hebt nodig:

- föhn
- mousse
- zeezout spray (mijn favoriet is de sea salt texturising spray van Toni&Guy, kapperskwaliteit gewoon te koop bij Etos of Kruidvat). Door de spray maak je het haar rauwer met meer textuur, precies waar we altijd zo van houden als we een dagje naar het strand zijn geweest.

Of je nu laagjes hebt of niet deze sexy strandachtige golven moet lukken met de volgende tips. Meiden die al slag hebben in het haar hoeven alleen wat te kneden en zijn helemaal snel klaar!

1. Zorg dat je haar gewassen is en dat het handdoekdroog is.

2. Verdeel je haar in twee secties: links en rechts. En doe er wat mousse in. Doe dit goed in de lengtes en de punten, het hoeft niet bij de aanzet daar wordt het alleen maar viezig van. Pak indien nodig wat bij en vergeet de achterkant niet, meestal is het haar wat dikker op het achterhoofd.

3. Sea salt texturising spray, goed schudden en strook voor strook goed insprayen van lengtes tot punten. De twee voorste stroken bij het gezicht spray ik vaak pas later in omdat deze sneller drogen dan de rest.

4. Twist & Crunch: Dan hou je de föhn bij de hand en pak je een strook op je achterhoofd van ongeveer 3 cm, deze rol je vanaf het uiteinde om je vingers heen en dan pak deze ' opgerolde dot' met haar in je handpalm. Dan spray je er evt. nogmaals de zeezout spray overheen.

5. Zet de föhn op de laagste stand en de minst warme stand (niet de koude stand want dat is weer te koud dan duurt het erg lang) en kneed/knijp in de opgerolde dot haar tot het droog is. Goed kneden helpt! Als je de föhn op full power zet dan raak je de controle kwijt en wordt het een grote pluizige boel.

6. Doe dit bij alle secties en vergeet niet de sectie vooraan nog in te sprayen. De plukken moeten wel echt droog zijn, dus niet stoppen als ze nog half nat zijn.

7. Daarna hangt het haar in een soort getwiste plukken en je ziet dan: we zijn er nog niet. Spray nogmaals wat zeezout spray eroverheen en kneed het hele haar flink op (alsof je het op wilt tillen en gewichtloos wilt maken). Doe dit weer met de föhn op de lichtste stand, zodat je controle blijft houden.

8. Als je op het eind veel 'frizzy' haartjes hebt kun je deze temperen met een paste of wax. Deze wrijf je warm in je handen en je kamt met je vingers voorzichtig over de lengtes zodat het pluis haar verdwijnt.

Ps: Heb je geen zeezoutspray bij de hand of er even geen budget voor? Op internet vind je vele recepten voor een DIY-variant. Let wel op dat je niet teveel zout gebruikt want dat is killing voor je haar.

Enjoy the summer!
Lfs Sharon

verder lezen

Tags

Hair .

Delen op

trendblog Archief

Alles wat belangrijk is en was, vind je hier in een overzicht.

naar boven