Filiaal zoeken

Trendblog

Gespotte trends uit mode-shows, hot news van celebs over de hele wereld of fashion van de straat: op deze blog lees je het! Niet te missen dus voor fashionista’s, modeliefhebbers en al diegenen die dit willen worden…

Zo mooi is wit

van gastblogger Suzanne van Schaik op 16.04.2014 om 11:14 uur


Lang was zwart dé mode"kleur", maar die tijden lijken voorbij. Grijs en wit tellen steeds meer mee. Ik weet het: het zijn nog steeds geen vrolijke kleuren als geel en blauw, maar de harde modekern heeft nou eenmaal het liefst non-kleuren (Karin Swerink van VOGUE zie je bijna altijd in zwart). Klinkt saai, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. In deze blog wil ik duidelijk maken hoe mooi een non-kleur als wit kan zijn.

Wat om te beginnen fijn is aan wit: het combineert met alles, altijd. Want wit is niet alleen zo blanko als maar zijn kan (waardoor wit nooit kan vloeken), wit is ook ontzettend tijdloos. De skort (aka broekrok) zullen we over een paar zomers niet meer zien, net zoals culottes over zullen waaien. Geel is een trendkleur deze zomer, net zoals pastelkleuren nog steeds erg 'in' zijn. Dat alles geldt niet voor wit. Wit zal nooit een echte trendkleur zijn en iets wits is meestal niet de eyecatcher van een outfit (tenzij je gaat trouwen ;-)), maar dikke kans dat je een wit item wel zomer na zomer na zomer kunt dragen. Want wit is klassiek, verveelt nooit en is daarmee nooit achterhaald.

Ben je bang dat je er in all white uitziet als een verpleegster? Wanneer je bijvoorbeeld een witte jeans en All Stars draagt heb je daar geen last van. Ook zul je een witte maxi rok niet snel met verpleging associëren. Wel zou ik op zo'n rok iets stoers dragen, om de trouwassociaties uit de weg te gaan.

Mijn favoriete witte items zijn een klassieke witte blouse en witte sneakers. Deze geven aan elke outfit iets fris en het zijn heerlijke basics: reken maar dat je ze veel uit de kast haalt wanneer je thuis hebt hangen en staan. Iets minder voorspelbaar dan een blouse of sneakers zijn een witte jas of pantalon. Nadeel van deze vind ik alleen dat je ze wat eerder vies maakt (let op waar je gaat zitten! laat je mouwen nergens in hangen!).

Kortom, wat ik wil schrijven is: of je nou voor all the way wit gaat of het liever bij alleen witte sneakers houdt, onderschat deze zomer eens niet hoe mooi wit kan zijn!
verder lezen

Tags

Delen op

Föhntips voor volume en langdurig resultaat

van gastblogger Sharon van de Zande op 11.04.2014 om 12:33 uur


Bloggen is onwijs leuk en het is nog leuker als je hoort dat mensen de tips uit je blog gebruiken. Zo is er laatst menig kledingkast flink onder de loep genomen door de blog 'Orden je kledingkast' en zijn de creatievelingen met het haar aan de slag gegaan met deze party up-do's. Daarom probeer ik regelmatig (via mijn Facebook-pagina) te polsen welke onderwerpen en tips de lezers van mijn blog leuk vinden. Laatst werd bijna in koor 'Föhntips' digitaal geroepen.. dus tijd om er eens voor te gaan zitten… want: u vraagt wij draaien :-))

Even iets rechtzetten...

Eerst even iets rechtzetten dames.. föhnen = niet droogblazen! Je haar föhnen betekent met een borstel stevigheid en model aan je haar geven. Ondersteboven hangen en het haar droog maken noemen we 'droogblazen', hier zijn weinig föhn-skills voor nodig. Ik hoor vaak dat dit verward wordt.

Welke borstels heb je nodig?

Een paddle brush of een ronde föhnborstel. De paddle brush gebruik ik om mijn haar steil te föhnen. Ik kam met de borstel door mijn haar (lok voor lok) en ik blaas er met de föhn op. Let erop dat je altijd met de haarrichting meeblaast, zo krijg je veel meer glans op het haar omdat je de haarschubben netjes polijst. De ronde föhnborstel is handig voor meer volume bij de wortel en slag in de lengtes. Gebruik een medium ronde borstel voor fijn haar en een dikke ronde borstel voor dik haar.

Welke producten gebruik ik graag?


Bedenk goed: hoe meer producten in je haar hoe 'zwaarder' je haar wordt, dus voor volume geldt: less is more! Wax e.d. gebruik ik alleen bij echt korte coupes, niet op lang(er) haar.
- heat protection spray: deze beschermt je lokken tegen de hitte van de föhn. De spray heat protection spray van Elnett is een fijne spray!
- Sea salt spray: deze geeft stugheid en body aan je haar, heerlijk product voor zowel kort als lang haar! Spray op handdoekdroog haar en blaas het droog voor een ‘nonchalante’ look of föhn het met de borstel voor een stevig resultaat. Deze koop je van Toni&Guy bij Etos of Kruidvat.
- Volume poeder: Over deze wonderpoeder heb ik al eerder een uitgebreide blog geschreven (http://www.prettiness.nl/news/pump-up-the-volume/). Met stip op 1 mijn favoriet voor volume bij de aanzet!
- Silhouette hairspray: Als je wilt dat je coupe een hele dag blijft zitten werk je deze af een laagje hairspray. De Silhoutte lakken van Schwarzkopf zijn super, die koop je online of in een kapperswinkeltje. De witte bus gebruik je voor los haar (dan blijft er beweging in je haar) de zwarte is strong en is ideaal om je opgestoken haar of vlecht vast te lakken.

Hoe ga je te werk?
- Blaas eerst met de föhn je haar bijna droog. Pas dan gaan we met de borstel aan de slag, anders ben je veel te lang bezig.
- Als een gek met de föhn door het haar werkt voor mij niet, dus ik werk laagje voor laagje. Kost iets meer tijd maar dan heb ik er ook dagen plezier van. Met grote clips zet je de haren vast.
- Ik werk van onder naar boven, begin in de nek en eindig met de toplokken.
- Onderste lagen doe ik vaak wat sneller, het meeste aandacht besteed je aan de bovenste lagen. Ik werk met dunne passés dit is meer werk maar geeft een beter resultaat.
- Rol het haar in de borstel en probeer een draaiende beweging te maken (dit vergt wat oefening). De draaiende beweging zorgt ervoor dat de warmte niet constant op dezelfde plek komt en je haar niet kapot maakt en dat de haarschubben gepolijst worden. Dit geeft een mooie glans.
- Laat de borstel even in je haar zitten om je lokken ‘af te laten koelen’.

Voor een celebrity-effect rol je de geföhnde lok in een kleefroller en laat je nog 10 minuutjes zitten, spray er wat beweegbare lak over en je look is fabulous! Loop je tegen andere föhn-problemen aan? Laat het me weten, ik geef je graag advies!

Groetjes Sharon
verder lezen

Tags

föhn .

Delen op

Je dier aankleden? Nee, verkleden!

van gastblogger Suzanne van Schaik op 09.04.2014 om 08:56 uur


Carnaval is al even geweest, maar lijkt wat langer te duren dit jaar: het scheelt namelijk niet veel of verkleden is een serieuze trend! Het verkleden van je dier welteverstaan. Vorig jaar schreef ik al over kleding voor je huisdier , die ik opeens overal tegen kwam en wat opeens erg populair was. Een paar maanden later lijkt die trend nog wat verder te gaan: je dier niet aan áánkleden, maar vérkleden.

Ik weet niet of ik het nou zielig of grappig moet vinden. Een hond zal er niet heel blij van worden pumps aan te hebben, maar zolang hij er niet op hoeft te lopen heeft hij er ook niet echt last van, misschien? Toch lijkt bijvoorbeeld een bril me wat diervriendelijker dan een stel hakken, maar minstens net zo grappig.

Mijn favoriete verklede dieren zijn van de geweldige tweeling Beckerman. De zusjes Beckerman hebben hondjes die er net zo hysterisch (maar geweldig!) uitzien als zijzelf en daar lijken de beestjes totaal geen last van te hebben. Op elke foto die je van ze tegenkomt poseren ze trots. Van Mickey Mouse tot Hello Kitty tot Coco Chanel: you name it en de hondjes hebben er een pakje van. Volg ze hier op Instagram.

Het zijn overigens echt niet alleen honden (of katten) die worden verkleed. Ook konijnen komen aan bod! Wat denk je van het konijn Mumitan?Dit beestje heeft een garderobe om jaloers op te worden, want: elke dag iets anders aan. Van heks tot matroos tot.... ja, wat eigenlijk allemaal? De leukste en meest maffe pakjes die je je kunt voorstellen. Ik geloof niet dat mijn konijnen heel blij zouden worden van al die kledingkeuze, maar Mumitan lijkt er niet onder te lijden.

Ben jij er voor in je huisdier dagelijks te verkleden? Of wil je dat je dier niet aandoen? Ik ben benieuwd naar jullie mening!

verder lezen

Tags

Delen op

Creatief met verf

van gastblogger Suzanne van Schaik op 02.04.2014 om 10:33 uur


Als je denkt aan het inrichten en aankleden van je huis, dan denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan meubels en decoratie. Echter, ook met verf kun je veel doen. Er zit een hoop tussen een hele (drukke) muurschildering en een witte, effen muur. In dit blog hoop ik je te laten wat er nog meer met verf mogelijk is.

- Kleurverloop
Niet zo druk of aanwezig, maar wel bijzonder: een muur met kleurverloop. Zo kun je een muur bijvoorbeeld van wit naar een lichtroze tint laten lopen. Hiermee creëer je net wat meer sfeer dan met een effen muur en je kunt op een heel subtiele manier kleur toevoegen aan een kamer.

- Iets anders verven dan de muur!
Het kan heel tof zijn om alles aan één deel van een kamer of aan of bij een muur één kleur te geven. Dus om niet alleen een muur wit te verven, maar om ook het houten tafeltje wat er tegenaan staat en de fotolijstjes en radiator die er aan hangen mee te nemen. Zelfs wanneer je alles in een felle kleur zou verven, creëer je op deze manier rust.

- Een patroon terug laten komen op een muur
Wanneer je gezegend bent met mooie, sfeervolle ramen of bijvoorbeeld in het bezit bent van een bed met een apart patroon, kan het tof zijn om dit patroon terug te laten komen op de muur. Door middel van twee verschillende kleuren kun je een raster verven, cirkels creëren of je muur in iets anders grafisch veranderen.

- Expres gaan voor slordig
Durf jij vegen te laten zien? Of je verf te laten druipen? Wanneer je bijvoorbeeld een industrieel huis hebt kan dit erg tof zijn! Wel is het hierbij van belang om te laten zien dat je creatieve uitspatting de bedoeling is, dus om ervoor te zorgen dat de rest van je huis en kamer netjes is/alles recht hangt en staat/alles goed op elkaar is afgestemd.

En? Kriebelen je handen al om naar de bouwmarkt te gaan?

Bron foto's

verder lezen

Tags

Delen op

trendblog Archief

Alles wat belangrijk is en was, vind je hier in een overzicht.

naar boven