Filiaal zoeken

Trendblog

Gespotte trends uit mode-shows, hot news van celebs over de hele wereld of fashion van de straat: op deze blog lees je het! Niet te missen dus voor fashionista’s, modeliefhebbers en al diegenen die dit willen worden…

De beauty benefits van ciderazijn

van gastblogger Suzanne van Schaik op 10.09.2014 om 10:19 uur


Ciderazijn: celebs zweren bij dit ingrediënt voor een slank en gezond lichaam. Toch is ciderazijn niet de zoveelste beautyhype. Het is iets wat al eeuwenlang gebruikt wordt. Ik kan me voorstellen dat je er nog nooit van hebt gehoord (ik tot voor kort niet in ieder geval), dus laat ik beginnen met een introductie van dit azijn.

Ciderazijn wordt op een vergelijkbare manier gemaakt als alcohol. Fijngemalen appels worden gegist, waarna het suiker in de appels verandert in alcohol. Wanneer daar bacteriën aan worden toegevoegd, krijg je azijnzuur van appels: ciderazijn.

Hoewel de beauty benefits van ciderazijn nooit zijn bewezen, zijn er dus vele mensen die ciderazijn als wondermiddeltje zien. Bijvoorbeeld omdat het de eetlust doet afnemen, waardoor je op een relatief natuurlijke manier afvalt. Daarnaast is de azijn erg goed voor mensen met diabetes: ciderazijn helpt de glucosespiegel op peil te houden. En dan zijn er nóg veel meer kwaaltjes waar ciderazijn voor "gegeten" wordt: kalknagels, oorinfecties, acne en luizen bijvoorbeeld. In ciderazijn zitten namelijk tal van proteïnen, enzymen en goede bacteriën die hiertegen helpen. Bovendien zijn er geen bijwerkingen bekend van dit product, wat ciderazijn helemaal aantrekkelijk maakt. Er wordt overigens wel afgeraden om meer ciderazijn in te nemen dan de aanbevolen hoeveelheid. Die hoeveelheid is vastgesteld op één à twee eetlepels per dag.

Mocht je al een vies gezicht aan het trekken zijn bij het zure idee van ciderazijn: het is niet de bedoeling dat je het zonder iets anders inneemt. Daar wordt je ook vast niet blij van, want het schijnt naast ontzettend zuur, ook moeilijk om door te slikken te zijn. Het beste kun je de azijn dan ook verwerken in maaltijden die je gewend bent te eten. Meng het bijvoorbeeld door je sla(dressing) heen of maak er mayonaise mee.

Ik moet eerlijk zeggen: ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar ik ben wel heel nieuwsgierig geworden. Jij ook? Lees dan zeker verder over de voordelen van ciderazijn op Pinterest, waar je nog veel meer informatie vindt.

Bron
Bron foto
verder lezen

Tags

Delen op

A woman with good shoes is never ugly!

van gastblogger Sharon van de Zande op 05.09.2014 om 09:05 uur


Hoe koop jij schoenen? Waarschijnlijk zie je een paar geweldige schoenen staan in een etalage, magazine of zie je er iemand mee lopen en je denkt: DIE WIL IK HEBBEN.. of beter nog DIE MOET IK HEBBEN!

Je valt dan op het specifieke model of die bijzondere kleur. Maar vaak genoeg zie ik dat dames tijdens het shoe-shopping helemaal geen rekening houden met het figuur… alsof ons figuur bij de knieën ophoudt!?!
Schoenen kunnen net als bij kleding je minpunten verhullen en je pluspunten accenturen. Hoe dan precies hoor ik je nu denken? Nou hier komt ie:

Vollere kuiten
Doen:
• Ideaal voor de stoere bikerboots, cowboylaarzen en groffe sleehakken. Deze wat 'pompeuzere' schoenen kun jij met je vollere kuiten prima dragen.
• Een must voor vollere kuiten is een schoen met een hak(je), omdat je door de hak je kuitspier aanspant zorgt dit voor een slank effect. Chuncky heels met een lekkere plateau zool zijn ook helemaal jouw ding.
• Als je bv. 's winters een panty draagt, kies dan liever voor een matte variant of beter nog een lekkere maillot. Hoe glanzender de panty des te voller je benen lijken!
Niet doen:
• Draag geen laars of pump met een te dunne hak. Door de smalle hak van b.v. een stiletto lijkt je kuit vele malen dikker dan hij in werkelijkheid is.. dit noemen we ook weleens het miss piggy-effect.. dat wil je niet toch!
• Ballerina's (van die hele platte) zijn ook te plomp voor jou.
• Schoenen met te fijne bandjes laat je ook liever staan, deze zijn net als de hak hierboven te fijn voor de kuit, waardoor deze alleen maar voller lijkt

Korte benen

Doen:
• Hoge hakken, deze verlengen namelijk optisch je been.
• Schoenen in dezelfde kleur als je broek.
• Laat je wreef zichtbaar en kies b.v. voor huidkleurige pumps als je blote benen hebt onder je rok.
• Schoenen met een puntneus, deze verlengen je hele silhouet
Niet doen:
• Koop geen schoenen met enkelbandjes, deze delen je been als het ware in stukjes waardoor deze korter lijkt.
• Hetzelfde geldt voor lange laarzen in een andere kleur dan je broek. Kijk hiermee uit als je deze over je broek draagt, want je been wordt op deze manier ook in partjes gedeeld waardoor deze korter lijken. Als je zweert bij lange laarzen koop ze dan in de kleur van je broek (b.v. zwarte broek --> zwarte laarzen).
• Koop geen schoenen met torenhoge hakken, op die manier is namelijk de hele verhouding weg en leg je juist het accent op je korte benen.
• Koop geen ronde (afgestompte) neuzen, de lengte moet doorlopen over je voet.

Lange benen
: Hiervoor geldt juist precies het omgekeerde van wat hierboven staat.

Grote voeten
Doen:
• Onopvallende kleur schoenen aantrekken, het liefst nog iets in 2 kleuren (b.v. andere kleur neus).
• Hakken laten je voeten kleiner lijken
Niet doen:
• De schoen in een heel andere kleur dan je outfit kopen, dan trek je juist de aandacht naar je voeten.
• Te fijne bandjes maken dat de verhouding van je voet weg is.

En onthoud: A woman with good shoes is never ugly!

-x- Sharon
verder lezen

Tags

shoes .

Delen op

Harper's Bazaar Nederland is er!

van gastblogger Suzanne van Schaik op 03.09.2014 om 10:10 uur


Ik weet nog erg goed dat VOGUE in Nederland werd gelanceerd. Het voelde voor mij alsof hét modeblad der modebladen eindelijk te lezen was in mijn eigen taal. Dat was eigenlijk ook wel zo, al wil ik andere (mode)tijdschriften niet te kort doen. Nu Harper's Bazaar naast VOGUE in Nederland is neergestreken (op 25 augustus was het lanceringsfeest, sinds 26 augustus ligt het blad in de winkels) voel ik weer diezelfde spanning. Zou Harper's Bazaar net zo genieten zijn als VOGUE? Met net zulke interessante interviews, mooie fotoshoots en hele onbereikbare, maar prachtige mode? In hoeverre zouden de twee iconische bladen verschillen van elkaar?

Helaas heb ik Harper's Bazaar nog niet in huis als ik dit schrijf - waarschijnlijk is er iets mis gegaan met mijn abonnement, die ik natuurlijk meteen had afgesloten-, maar dat maakt het voor nu alleen maar extra leuk om te fantaseren over hoe Harper's Bazaar zal zijn. Mocht je nou nog nooit van Harper's Bazaar gehoord hebben, dan zal ik eerst eens even terug gaan naar het begin en een stukje geschiedenis van het blad erbij halen.

Harper's Bazaar is het langst bestaande modeblad van de wereld. Het is er al 147 jaar! Tot nu toe werd Harper's Bazaar uitgegeven in 47 landen, waar Nederland nu dus aan is toegevoegd. Naast mode en beauty staan kunst en cultuur, carrière en reizen centraal in het blad.

De hoofdredactie van de Nederlandse Harper's Bazaar is in handen van Cécile Narinx. Zij was de afgelopen tien jaar hoofdredactrice van ELLE. Het eerste Harper's Bazaar nummer heeft drie verschillende covers (je kunt dus kiezen!) en daarnaast nog een limited edition cover die alleen in Amsterdam verkrijgbaar was.

Naast het blad is ook harpersbazaar.nl alive and kicking. Je vindt er onder andere behind the scenes beelden van de covershoot, foto's van het lanceringsfeest. en artikelen als 'hoe ontwikkel je jezelf als personal brand?'. Ja: Harper's Bazaar is er voor krachtige vrouwen die nog krachtiger willen worden.

Op bovenstaande foto zie je covermodel Anna de Rijk, creative director van Harper's Bazaar Piet Paris (bekend van zijn illustraties) en hoofdredactrice Cécile Narinx op het lanceringsfeest.

Heb jij Harper's Bazaar al in huis? Of op je boodschappenlijstje staan misschien?

Bron foto's

verder lezen

Tags

bazaar .

Delen op

Winter in de zomer

van gastblogger Suzanne van Schaik op 27.08.2014 om 11:03 uur


Wat er met het zomerweer is gebeurd, is mij een raadsel: we kunnen de nieuwe wintercollecties nú al aan. Momenteel twijfel ik echt elke ochtend over wat ik aan moet. Het liefste kies ik voor sandaaltjes nu het nog kan, maar wat als het gaat regenen? Als ik mijn laarzen nu al aan trek, dan ben ik er nog voor de winter begint al op uitgekeken. Lastig, lastig... Gelukkig viel de winterse zomeroutfit die ik dit weekend op mijn blog postte goed in de smaak.

In die outfit combineerde ik een comfortabele oversized trui met een even comfortabele maxi rok en net zulke comfortabele laarsjes. Ja ja, hoe ouder ik word, hoe meer waarde ik ga hechten aan het comfort van mijn outfits. Comfort hoeft stijl namelijk helemaal niet te bijten, heb ik geleerd. In een comfortabele outfit voel je je lekkerder, wat veel doet voor je uitstraling. En met details kun je je outfit altijd aanpassen aan jouw stijl: sieraden, een lipstick, sjaal, hoedje of andere accessoires maken je comfortabele outfit stoerder, vrouwelijke, kleurrijker, etc. Net waar jij behoefte aan hebt! Vrouwelijk zit 'm niet in hoge hakken en stoer niet een broek die tocht: wie mooi wil zijn mag pijn lijden, maar het hoeft zeker niet ;-).

Ik heb de laatste tijd dus niet zo'n behoefte aan pijn (je zult misschien 'dûh' denken, maar eerder had ik in de naam der hoge hakken met afgeknelde tenen geen probleem). Wel aan outfits die tussen sportief, casual en vrouwelijk inzitten. De outfit die ik droeg met de enkellaarzen die je hierboven ziet, voldoet goed aan die stijlen. De rok is vrouwelijk, de trui casual en de laarsjes stoer. Een sportief tintje mist, maar daar zorg ik een dag later wel weer voor: ik hoef er gelukkig niet elke dag hetzelfde uit te zien.

Hoewel ik een dikke trui en dikke sokken draag bij deze outfit, vind ik dat hij niet al te winters oogt, doordat ik de outfit enigszins licht en luchtig heb gehouden. Voor de donkere bovenkant geldt dat minder, maar de rok is vrij zomers door de kleur en stof en de lichte enkellaarzen maken de outfit niet te "zwaar". Ik kan met deze outfit kou en regen aan, maar als de zon tóch gaat schijnen zit ik er - zeker wanneer ik een zonnebril toevoeg- niet al te misplaatst bij.

Ik ben benieuwd hoe jij jouw outfits momenteel "oplost"? Draag je sandaaltjes of toch maar laarzen? Ga je voor een trui of liever een luchtige top?

verder lezen

Tags

winter .

Delen op

trendblog Archief

Alles wat belangrijk is en was, vind je hier in een overzicht.

naar boven