Filiaal zoeken

Trendblog

Gespotte trends uit mode-shows, hot news van celebs over de hele wereld of fashion van de straat: op deze blog lees je het! Niet te missen dus voor fashionista’s, modeliefhebbers en al diegenen die dit willen worden…

Winter in de zomer

van gastblogger Suzanne van Schaik op 27.08.2014 om 11:03 uur


Wat er met het zomerweer is gebeurd, is mij een raadsel: we kunnen de nieuwe wintercollecties nú al aan. Momenteel twijfel ik echt elke ochtend over wat ik aan moet. Het liefste kies ik voor sandaaltjes nu het nog kan, maar wat als het gaat regenen? Als ik mijn laarzen nu al aan trek, dan ben ik er nog voor de winter begint al op uitgekeken. Lastig, lastig... Gelukkig viel de winterse zomeroutfit die ik dit weekend op mijn blog postte goed in de smaak.

In die outfit combineerde ik een comfortabele oversized trui met een even comfortabele maxi rok en net zulke comfortabele laarsjes. Ja ja, hoe ouder ik word, hoe meer waarde ik ga hechten aan het comfort van mijn outfits. Comfort hoeft stijl namelijk helemaal niet te bijten, heb ik geleerd. In een comfortabele outfit voel je je lekkerder, wat veel doet voor je uitstraling. En met details kun je je outfit altijd aanpassen aan jouw stijl: sieraden, een lipstick, sjaal, hoedje of andere accessoires maken je comfortabele outfit stoerder, vrouwelijke, kleurrijker, etc. Net waar jij behoefte aan hebt! Vrouwelijk zit 'm niet in hoge hakken en stoer niet een broek die tocht: wie mooi wil zijn mag pijn lijden, maar het hoeft zeker niet ;-).

Ik heb de laatste tijd dus niet zo'n behoefte aan pijn (je zult misschien 'dûh' denken, maar eerder had ik in de naam der hoge hakken met afgeknelde tenen geen probleem). Wel aan outfits die tussen sportief, casual en vrouwelijk inzitten. De outfit die ik droeg met de enkellaarzen die je hierboven ziet, voldoet goed aan die stijlen. De rok is vrouwelijk, de trui casual en de laarsjes stoer. Een sportief tintje mist, maar daar zorg ik een dag later wel weer voor: ik hoef er gelukkig niet elke dag hetzelfde uit te zien.

Hoewel ik een dikke trui en dikke sokken draag bij deze outfit, vind ik dat hij niet al te winters oogt, doordat ik de outfit enigszins licht en luchtig heb gehouden. Voor de donkere bovenkant geldt dat minder, maar de rok is vrij zomers door de kleur en stof en de lichte enkellaarzen maken de outfit niet te "zwaar". Ik kan met deze outfit kou en regen aan, maar als de zon tóch gaat schijnen zit ik er - zeker wanneer ik een zonnebril toevoeg- niet al te misplaatst bij.

Ik ben benieuwd hoe jij jouw outfits momenteel "oplost"? Draag je sandaaltjes of toch maar laarzen? Ga je voor een trui of liever een luchtige top?
verder lezen

Tags

winter .

Delen op

Ken jij de Selfie Stok al?

van gastblogger Suzanne van Schaik op 20.08.2014 om 08:23 uur


Selfies zijn geen trend meer te noemen, maar inmiddels volledig geïntegreerd in onze maatschappij. Je kunt Instagram niet openen of je komt er één tegen. Niet gek dat bedrijven hierop inspringen en dat er tools komen die 'de perfecte selfie' mogelijk maken.

Eén van de lastige dingen die een selfie met zich meebrengt is dat je armen niet tot in de oneindigheid strekken. Die van mij niet althans ;-). Hierdoor kunnen de vormen in je selfie wat vervormen of kun je jezelf niet altijd van je meest flatteuze hoek fotograferen. Zodoende werd de Selfie Stok bedacht, een stok die maakt dat je van verder weg een selfie kunt nemen.

De Selfie Stok is niet alleen handig wanneer je een foto van jezelf maakt, maar ook geen overbodige luxe als je jezelf met een groep wilt fotograferen. Het kan nogal proppen zijn om iedereen op de foto te krijgen, maar met de Selfie Stok gaat het gelukkig een stuk beter.

De grappige gadget biedt nog meer mogelijkheden, want met een Selfie Stok is het makkelijker om gebruik te maken van lensjes op de camera van je mobiele telefoon. Een populaire lens is de 'fish eye', die een effect geeft aan je foto alsof deze bol is komen te staan (zoals het bolle oog van een vis). Zo'n lensje komt niet zo goed tot zijn recht als je een foto maakt van heel dichtbij, maar bij een foto van verder weg (met de Selfie Stok!) wel. Een anders wat saaie en statische groeps-, tafel- of sfeerfoto, wordt een stuk meer bijzonder met zo'n fish eye lens.

Ben je benieuwd naar het resultaat van foto's met een Selfie Stok? Op Instagram worden zulke foto's geplaatst met de hashtag #selfiestick*link*: http://websta.me/tag/selfiestick. Je ziet veel foto's gemaakt met Selfie Stok van mensen die op vakantie zijn. Als je op vakantie bent wil je vaak graag nog wat omgeving op je foto, naast je jezelf, en dan is zo'n Selfie Stok super handig! Ook blijkt het met een Selfie Stok een stuk makkelijker om je eigen, complete outfit te fotograferen, zonder dat je dit in de spiegel hoeft te doen.

Kun je inmiddels niet meer wachten om zelf aan de slag te gaan met de Selfie Stok? Je koopt er één bij bijvoorbeeld superselfiestok.nl.

Bron foto's
verder lezen

Tags

Selfie .

Delen op

Mokken versieren met nagellak

van gastblogger Suzanne van Schaik op 13.08.2014 om 09:10 uur


DIY'en is nog steeds ontzettend populair. Waarom zou je iets kopen als je het ook zelf kunt maken? Het is vaak leuk om te doen, goedkoper én je kunt het dan helemaal maken zoals jij het wilt. Wel heb je genoeg inspiratie nodig om op de DIY ideeën te komen natuurlijk. Voor die ideeën zijn gelukkig tal van sites, blogs en posts te vinden. Ik vond laatst weer een hele leuke post over het versieren van mokken.

Mokken zelf versieren is helemaal geen slecht idee, als je het mij vraagt. Soms heb je een mooie serviesset, maar wanneer je er meer van nodig hebt, dan is het servies niet meer te koop. Of je vindt de mokken van je dromen, maar ze kosten veel te veel. Dan is basic witte mokken kopen en deze zelf versieren net even wat praktischer. Helemaal omdat het versieren heel makkelijk kan met... nagellak!

Nagellak? Ja, echt. Door te water marblen (wel eens van gehoord?) kun je met nagellak een hele leuke colour splash op je mok creëren. Water marbling betekent dat je een drupje nagellak in een klein bakje met water doet. Vervolgens doop je in dit geval de mok in het water, waarna er een creatieve splash achterblijft. Met nagellak remover kun je wat ongewenste nagellak aan de binnenkant of onderkant van de mok weghalen. Ook kun je de vorm van de vlek nog wat "bijschaven" met remover. Je kunt het water marblen nog een keer herhalen met een andere kleur of je mok zo laten - het is maar net hoe vrolijk je 'm wilt hebben. Vergeet niet tussen twee 'water marble' beurten door de mok voorzichtig droog te deppen met keukenpapier. Het beste kun je de mokken nog even lakken met een topcoat of doorzichtige nagellak en de mokken met de hand wassen, om je creatie zo lang mogelijk goed te houden. Desondanks zal je creatie niet jaren houden, maar hé: ga met wat nagellakremover over je mok en je hebt een witte mok waar je opnieuw iets creatiefs mee kunt doen.

Weer even terug naar dit creatieve idee. Water marbling is een techniek die normaal gesproken wordt gebruikt om je nagels te lakken (ook erg leuk!), maar Caitlin bedacht zich dat als het voor nagels werkt, het ook voor andere dingen zou moeten kunnen werken. Dat doet het!

Bekijk zeker ook eens andere makkelijke en creatieve DIY ideeën op het blog Poppytak, waar onder andere Caitlin voor schrijft. Of houdt Poppytalk in de gaten via Instagram.

verder lezen

Tags

Mokken .

Delen op

Kan jij het: één dag zonder telefoon?

van gastblogger Suzanne van Schaik op 06.08.2014 om 10:53 uur


We bellen, sms'en (niet vaak meer, maar vast nog wel eens), appen en checken (het weer, verkeer of social media): tegenwoordig doen we eigenlijk alles met onze telefoon. Voor mij is een dag zonder telefoon niet voor te stellen. Eigenlijk lijkt een dag met een telefoon anders dan een smartphone me al heel moeilijk.

In een paar jaar tijd zijn we allemaal afhankelijk geworden - 'vast komen te zitten' kun je zelfs zeggen- aan onze telefoon. Kijk op een willekeurig perron en je zult mensen massaal naar een schermpje zien staren. Ik ben zelf dus geen haar beter: naar mijn telefoon grijpen als ik het even niet gedaan heb, even niets te doen heb of zelfs als ik het net nog gedaan heb en wél iets te doen heb... ik doe het continu.

Hoe ik bij dit onderwerp kom? Fashionblogger Andy schreef er laatste een blogpost over. Normaal plaatst Andy vooral haar beeldige outfits, maar nu liet ze een foto zien gemaakt met haar iPhone in de spiegel van een lift en schrijft ze dat ze het zo irritant vindt onrustig te zijn als ze haar telefoon niet bij zich heeft. Herkenbaar!

Ik denk dat voor veel bloggers, maar zeker ook niet-bloggers, geldt dat we een haat-liefdeverhouding hebben opgebouwd met onze smartphones. Aan de ene kant is een smartphone het meest praktische wat we ooit in ons bezit hebben gehad, aan de andere kant lijkt de smartphone een wereld voor ons te hebben geopend waar we continu betrokken bij willen blijven, terwijl dit niet realistisch is. Ik zeg eerlijk dat mijn smartphone mij onrustiger heeft gemaakt: eerder zou ik - wanneer ik op de bus wachtte- me veel bewuster zijn geweest van het moment en wat er om me heen gebeurt. Tegenwoordig vliegt de tijd om, doordat ik door Instagram scroll, mail check, mijn to-do lijstje update, etc. Het is super fijn om mijn tijd onderweg nuttig te kunnen besteden natuurlijk, maar niet altijd even goed om zoveel in een online wereld te leven.

Door mijn smartphone is het gevoel dat ik altijd iets moet echt toegenomen. Als ik een aantal jaar geleden van huis was, dan kon ik dingen waarvoor Internet nodig was simpelweg niet doen. Een treinrit was dan bijvoorbeeld echt even een moment van rust, ontspanning, gezelligheid of wat dan ook. Niet een moment van doorwerken aan waar ik thuis mee bezig was.

Kortom: ik vind dat always online zijn twee kanten heeft en ik denk dat het het meest ideaal is als je goed met smartphones, tablets en laptops, maar ook goed zonder kunt. Aan dat laatste moet ik misschien eens werken door een keer een dag door te komen zonder mijn telefoon. Ik ben benieuwd of dat het me mee- of tegenvalt. Probeer jij het ook uit?

verder lezen

Tags

Delen op

trendblog Archief

Alles wat belangrijk is en was, vind je hier in een overzicht.

naar boven