Filiaal zoeken

Service

  Schoenen onderhoud

  • Verzorging vanaf het begin

   bekijken sluiten

   Of het nu sneakers of schoenen met gespen zijn, gebruik altijd een schoenlepel. Een kapot getrapte hiel kan echt niet en verandert altijd de pasvorm.

   Maak bij het uitdoen van veterschoenen altijd de veters los, zodat de voet makkelijk uit de schoen kan glijden. Dit kost je niet meer tijd maar is wel handiger en vriendelijker voor je voeten en schoenen.

   Schoenspanners houden je schoenen in de oorspronkelijke vorm. Ze strijken de plooien glad en maken de schoen soepeler. Let je wel op de juiste maat van de schoenspanners, anders is dit niet goed voor de schoen.

   Een schoenenspanner is vooral handig wanneer schoenen nat zijn van regen of sneeuw. Als alternatief kun je ook de schoen volstoppen met krantenpapier. Droog je schoenen niet te dicht bij de verwarming en in geen geval bovenop de kachel. Het leder wordt hier hard, breekbaar en fragiel van. Dergelijke warmteschade kan niet opgelost worden met reinigingsmiddelen. Schoenen met leren zolen moeten apart  worden gelegd om te drogen.

   Reinig je schoenen regelmatig. Het beste is om ze na elk gebruik met een doekje of borstel na te lopen, zodat ze hun glans of structuur niet verliezen.

   Breng je schoenen tijdig naar de schoenmaker, bijvoorbeeld om voorgaande punten te laten vervangen. Dit zal verdere schade voorkomen en dat zorgt voor een besparing van geld op de langere termijn.

   Geef je schoenen rust, minstens net zo lang als ze gedragen worden. Beter nog, laat de schoenen 24 uur rusten, zodat ze goed kunnen drogen.

  • De kunst van het schoenpoetsen

   bekijken sluiten

   In principe geldt; eerst reinigen, dan beschermen. Alleen schoon leer kan behandeld worden met de juiste producten.

   Stof en vuil kunnen het best verwijderd worden met een doek en/of lauw water en bij meer robuust leer, met een borstel. Suède reinig je met een rubberen borsteltje.

   Nieuwe schoenen kun je het beste voordat je ze draagt behandelen met een verzorgingsproduct. De keuze van het verzorgingsproduct is afhankelijk van het materiaal. Door het onjuiste verzorgingsmiddel te gebruiken, kun je bij gevoelig materiaal grote schade veroorzaken.

   Om de kleuren van uw schoenen op de frissen, kun je het beste een kleur nemen die een tint donkerder is dan de kleur van de schoen.

   Verzorgingsmiddelen kun je het beste opbrengen in een draaiende beweging gelijkmatig en dun.  Anders kunnen de laarzen hun glans verliezen. Vermijd ook het buitensporige wrijven tijdens het aanbrengen, omdat het leer beschadigd kan worden.

   Het verzorgingsmiddel moet ongeveer vijftien minuten inwerken, waarna de schoenen met een zachte doek of een zachte borstel (bij voorkeur een paardenhaar borstel) gepoetst kunnen worden.

   PROFESSIONELE TIP
   Voor het reinigen en insmeren van je schoenen kun je het beste een oude tandenborstel gebruiken.

  • Welk onderhoudsproducten voor welk leer?

   bekijken sluiten

   Lakleer
   Lakleder kan worden schoongemaakt met een vochtige doek. Normale schoensmeer mag hier niet op gebruikt worden omdat dit strepen achter laat. Lakleder kan altijd voorzichtig met een speciale laklederen crème worden ingesmeerd. Gebruik geen lak impregnatie voor de schoenen, omdat het oppervlakte van de schoenen van een folie-achtige, gesloten laag is voorzien.

   Leder
   Wij raden je een lederen impregneerspray aan voordat je de schoenen gaat dragen(bij voorkeur niet gebruiken in kleine ruimtes). Afhankelijk van de aard van het leer kun je voor het reinigen een tube crème gebruiken (voor hoge kwaliteit leder), een lotion (voor zachte en delicate leder zoals bijvoorbeeld tassen) of een wax (voor ruw en gelooid leder).

   Suede
   Ruw leer is de algemene term voor suède en nubuck leer en is gevoeliger dan glad leer. Wasachtige verzorgingsmiddelen blijven aan de fijne haartjes op het oppervlak kleven. Voor het verzorgen en reinigen raden wij daarom een speciale suède en nubuck spray aan. Een kleurverfrissing is mogelijk met een speciale kleur vloeistof. Vlekken kunnen worden verwijderd met een rubberen borstel of een speciale spons.

   Linnen schoenen
   Linnen schoenen worden snel vies en zien er na langdurig dragen niet langer onderhouden uit. Behandel deze schoenen voordat je ze gaat dragen met een speciale textiel beschermingsspray. Zijn ze soms toch vies geworden dan kun je de schoenen met schoon water of een mild sopje reinigen.

  • Wondermiddeltjes!

   bekijken sluiten

   Vetvlekken
   Huishoudelijke reinigingsvloeistof.

   Kauwgom of lijm
   Kort in de vriezer en daarna verwijderen of schuren.

   Suikerhoudende vlekken
   Wassen met koud water en zeep.

   Pen op suède
   Plakband op de vlek en met een nagel of een hard voorwerp door het plakband krabben. Trek vervolgens abrupt het plakband eraf.

   Sneeuwranden
   Was onder stromend lauwwarm water uitwassen voordat ze ingetrokken zijn. Later kunnen ze worden verwijderd met behulp van aardolie.

  • Tips voor elk weer

   bekijken sluiten

   Weersbestendig
   1. Juiste schoenverzorging
   Geen enkel kledingstuk heeft meer zorg nodig dan je schoenen. Je leren schoenen verzorg je met een normale schoensmeer.
   Hoe vaak moet je poetsen? Het is simpel: vaak dragen betekent ook vaak poetsen. Wie veel met nat weer buiten is, zal naast een schoensmeer ook een waterdichtmiddel moeten gebruiken. Spray de schoenen hier zorgvuldig mee in voordat je de schoenen voor de eerste keer gaat dragen. Ook hier geldt, hoe vaker hoe beter. Herhaal dit proces ook op een latere tijdstip, zodat de spray diep in het leer kan inwerken. Suède en nubuck schoenen dienen alleen te worden behandeld met een schoenenborstel en een impregnatiespray. Hier moet je niet op bezuinigen. Per paar, moet je ongeveer 100 milliliter sprayen. Antiek leer kun je het beste reinigen met ledervet. Hiermee behoud je de gevlekte verschijning van het leder. In bijzondere gevallen kan een impregnatiespray helpen.
   2. De juiste schoenverzorging bij witte randen
   Wanneer je schoenen eenmaal nat geworden zijn, trekken de zouten en mineralen uit het vocht in het leer. Dit veroorzaakt de bekende witte randen op de schoenen.
   Om deze witte randen te verwijderen, moet je de schoenen schoon wassen met een zachte doek en lauw water. Laat de schoenen langzaam drogen. Na het drogen is een intensive behandeling met schoensmeer nodig.
   3. Schoenverzorging en de juiste droging
   Drogen lukt het beste wanneer u uw schoenen zorgvuldig volstopt met verkreukelde krant. Na het vullen van de schoenen kunt u deze het beste schuin zetten, zodat de zolen van schoenen kunnen drogen. Maar wees voorzichtig: zet natte schoenen nooit op een radiator, omdat deze de fijne leder poriën laat opzwellen waardoor hun structuur instort.
   4. De schoenverzorging en schoen Comeback
   Hoe je je schoenen verzorgt nadat deze nat zijn geworden, hangt af van het leer. Stug leder kun je het beste invetten met schoensmeer. Voor meer gevoelige soorten leder kun je gebruik maken van een tube crème. Van suède en nubuck verwijder je het vuil het beste met een rubberen borstel. Dan herhaal je de behandeling met een impregneerspray weer. Antieke leer krijgt ook een extra behandeling met ledervet.
   5. Warme voeten in rubberlaarzen
   Ja, ook dat kan. Sokken die zijn gemaakt van een combinatie van wol en synthetisch materiaal zorgen er voor dat het vocht uit de huid wordt getransporteerd. Daarnaast kun je ook sokken met een thermische voering in de laarzen gebruiken. Opmerking: Na langdurig gebruik kan het zich voordoen dat je toch natte voeten krijgt, omdat het zweet niet kan verdampen.

  Schoenverzorgingsproducten

  • Waterafstotende spray en lakcrème

   bekijken sluiten

   Voor delicate oppervlakken en lakschoenen zijn de waterafstotende spray en lakcrème ideaal. Met hun hoge reinigingskracht zorgen zij voor glans en souplesse. Hoe je deze middelen moet gebruiken en wat je nodig hebt om de schoenen te onderhouden kun je altijd navragen in één van onze vanHaren filialen.

  • Beschermende & verzorgende sprays

   bekijken sluiten

   De vanHaren beschermende en verzorgende sprays en lotions kunnen worden gebruikt voor alle materialen. Zowel voor leer en textiel producten zijn deze verzorgingsmiddelen geschikt. Bij vanHaren zijn deze middelen voor een gunstige prijs verkrijgbaar.

  • Borstels

   bekijken sluiten

   Hierdoor schijnen je schoenen in een nieuw licht. Of het nu suède, glad of nubuck leer is - elke schoen heeft de juiste behandeling nodig. In onze winkels zijn de juiste borstels verkrijgbaar; synthetische borstels met kunststof haren of natuurlijke haren.

  • Laarzenspanner

   bekijken sluiten

   vanHaen heeft  twee soorten laarzenspanners, voor lange en korte laarzen. Dankzij de contructie zijn de laarzenspanners voor alle maten geschikt. Door de laarzenspanners behouden de laarzen de juiste vorm en blijven de plooien mooi glad.

  • Inlegzool

   bekijken sluiten

   vanHaren biedt voor iedere schoen de juiste inlegzool of een comfortabel voetbed. Bescherm je voeten en gewrichten en zorg voor de juiste temperatuur van je voeten met kwalitatief hoogwaardige inlegzolen van vanHaren.

  • Beschermende crème of wasspray

   bekijken sluiten

   Stralende glans in een ogenblik: De vanHaren-verzorgingslijn voor tussendoor en onderweg zorgt voor totale weerbestendige laarzen. In de vanHaren winkels zullen we je helpen om de juiste beschermingsspray of geschikte wasspray te vinden.

  • Nano-technologie

   bekijken sluiten

   Bij deze technologie is de natuur het voorbeeld: Net als bij een lotus plant loopt het water van het geïmpregneerde leer of textiel af, waarbij het stof meteen wordt meegenomen. Terwijl conventionele waterdichte sprays vaak na een week nog een keer gesprayd dienen te worden, houdt de bescherming van de nano-technologie onder normale omstandigheden maandenlang.

  • Soft-Gel zolen

   bekijken sluiten

   De naar orthopedische eisen ontwikkelde gel-zoolconstructie en de ingebouwde, gewatteerde 3-D gel zones onder de voorvoet en hiel compenseren de belasting actief en comfortabel.

  • Universele waterdichtspray

   bekijken sluiten

   De universele waterdichtspray beschermt alle soorten leder en textiel permanent tegen water, olie en vuil. Het beschermt tegen vocht, stoot olie en zuur af en voorkomt snelle vervuiling. Geschikt voor alle kleuren.

  • Schoenspanners

   bekijken sluiten

   vanHaren biedt voor elke schoen en elk leer de bijpassende schoenspanner. Met deze schoenspanner kan de schoen zijn oorspronkelijke vorm behouden. Het absorbeert vocht uit het leer en zorgt voor een goede luchtcirculatie. Door de schoenspanners houd je de kreukels zoveel mogelijk uit de schoen.

  • Nano Vario zorg mousse

   bekijken sluiten

   De Nano Vario Spray van vanHaren is een impregnerende schuim voor alle soorten materialen, van moderne synthetische materialen tot leer. Het beschermt alle soorten materialen permanent tegen vocht, olie en vuil.

  Voetverzorging

  • Tot aan de tenen

   bekijken sluiten

   Zomer en zon – daar horen natuurlijk open schoenen bij, waarin je graag je voeten toont. Nog belangrijker is een goed onderhouden verschijning. In vijf stappen naar mooie voeten – wij laten je zien hoe.

  • Het voetenbad

   bekijken sluiten

   Voetenbaden zijn er om te ontspannen en de bloedsomloop te bevorderen, zodat vermoeide voeten weer tot leven komen. Tien minuten is genoeg, zodat de huid niet teveel losweekt. In het water kun je verschillende middelen doen. Bijzonder effectief zijn etherische oliën: sinaasappelen, lavendel of citroenmelisse, die werken rustgevend en hebben ook een aangename geur.

   Is het bad beëindigd en de huid geweekt, dan kun je een voetscrub gebruiken en de harde huid verwijderen. Je moet niet vergeten je grondig af te drogen. Vochtinbrengende crèmes en mousses zijn de laatste zorg.

  • De massage

   bekijken sluiten

   Voetmassages zorgen voor een perfecte ontspanning en brengen het hele lichaam nieuwe energie. Vooral de reflexologie heeft zich bewezen. Daar zijn ervaren therapeuten voor, maar de eenvoudige versie kan iedereen uitproberen: om de enkel masseert men met ronde bewegingen. Over de voetzool masseer je je voeten met een gebalde vuist langs de lengte. Tussen de tenen wordt met voldoende druk gemasseerd. Een belangrijk punt is tussen de plek tussen de twee voetballen op de voorste voet, op deze zachte plek masseer je met een gebogen duim en trek je kleine cirkels.

  • De nagelverzorging

   bekijken sluiten

   De voeten zijn nu fit, de huid is zacht en buigzaam - dan blijven nog de nagels over. Vijlen is veel beter dan knippen, om scherpe randen en splinters te voorkomen aan de randen. Voor de mensen die het vijlen van de nagels te lang duurt, kunnen gebruik maken van een nagelknipper voor het midden en alleen de randen vijlen. Als de nagelriem in de weg zit, moet je heel voorzichtig zijn: als deze verwijderd is, kunnen er bacteriën binnendringen. Het is daarom verstandig ze eerst zachter te maken en ze dan zeer zorgvuldig naar achter te duwen.

  • De gymnastiek

   bekijken sluiten

   Voetenbaden en massages hebben de spieren zacht en week gemaakt – de ideale omstandigheden voor een paar gymnastische oefeningen. Pak je tenen individueel vast en draai deze dan. Strek vervolgens je tenen en beweeg ze uit elkaar en weer naar elkaar. Doe vervolgens alsof je met je tenen op een toetsenbord tikt. Ten slotte kun je proberen om voorwerpen met je tenen op te pakken of een vel papier te verkreukelen en scheuren.

  What’s hot deze winter?

  • What’s hot deze winter?

   bekijken sluiten

   Je hebt maar een keer de kans om een eerste indruk te maken.

   Voor de vrouw:

   • De wintermantel die net of je dijbeen valt.
   • De dierenprints. In allerlei motiefjes: slangen- en luipaardprints en in combinatie gedragen.
   • Opvallend veel leer en latex voor handschoenen en leggings.
   • Punk en rockstijl blijven domineren maar ook de extreem vrouwelijke stijl komt terug. 
   • Jaren ’80 discopunk blijft aanwezig. Kleding met veel zilveren pailletten. 
   • De minirokjes maken plaats voor de lange zwierige rokken in verschillende lengtes. 
   • Nieuw de bubble short: denk maar aan pofmouwtjes in shortvorm. De zware satijnen shorts zijn chique, schattig en stoer tegelijkertijd. Deze short draag je het liefst boven een panty voor een ultrastijlvol effect. 
   • Kleurenpallet: zwart, grijs, bruin, camel maar ook dit seizoen rood in alle tinten.

   Voor de man:

   • Combinatie van geklede en casual items
   • Smalle toegesneden broeken, net iets te kort of omgeslagen.  En ook de harembroek.
   • Royale kragen of opvallende details rondom de hals bij truien, jassen en shirts. 
   • ‘Back to the roots’. Niet alleen worden traditionele werkkleding omgetoverd tot mode-items maar ook buitenkleding zijn inspiratie.
   • Kleurenpallet: grijs, wit, zwart en beige met hier en daar pink.

  Which shoes to wear?

  • Which shoes to wear?

   bekijken sluiten

   Je hebt maar een keer de kans op een eerste indruk te maken.

   Voor de vrouw:

   • Killerheels en comfort plat! Beiden dit seizoen aanwezig!
   • Killerheels: nu nog hoger en sexier. In pumps, enkellaarsjes of laarzen. Ook met plateauzool of sleehak. 
   • Comfort plat: vooral stoere schoenen van bergschoenen met een vrouwelijk hak tot laarzen met een extreme vintage look. 
   • Zeer veel details op of aan de schoen: ritsjes, omslag, studs, riempjes en briljanten. Ook te zien bij ‘cut out’ enkelaarsjes en ballerina’s.
   • Laarzen met crêpe zool en hak.
   • Trendy regenlaarzen die je zowel voor buiten als voor binnen draagt.

   Voor de man:

   • Geklede schoenen, sneakers en sportschoenen zien we weer terug bij de man.
   • Sneakers hebben een smallere leest dan voorheen. Nu ook met klittenband en als instapper.
   • Zowel de stoere boots en de extreme vintage look is ook bij de mannen terug te vinden.

  Maattabel

  • Maat omrekeningstabel vrouwen / mannen / kinderen

   bekijken sluiten

   Afhankelijk van de fabrikant worden er verschillende maatvoeringen worden gebruikt. In deze maat omrekeningstabel kun je je maat in cm, Engels, Duitse en Amerikaanse maten aflezen.

   Omrekentabel vrouwen / mannen

  Pasvorm advies vrouwen / mannen

  • Pasvorm advies vrouwen / mannen

   bekijken sluiten

   De juiste pasvorm zal beslissen of je schoenen goed zitten of niet. De juiste schoen zal vermoeide voeten voorkomen en maakt het mogelijk dat men comfortabel kan lopen en staan. Schoenen zijn het kledingstuk waarbij een perfecte pasvorm bijzonder belangrijk is.

  • Waarom vallen schoenen anders?

   bekijken sluiten

   Afhankelijk van de fabrikant worden er verschillende stroken gebruikt bij de productie van de schoenen. Bij vanHare worden, om deze reden, alle schoenen precies gemeten in de lengte en de breedte. Om je de perfecte pasvorm te garanderen, kun je in elk geval ons meetapparaat gebruiken om je maat te bepalen.

  • Wanneer heeft de schoen de juiste lengte?

   bekijken sluiten

   Bestel de in ons meetapparaat afgelezen grootte. Hier wordt namelijk al ruimte gehouden voor het strekken van de voet tijdens het lopen. Grote of kleine uitvallende schoenen geven we aan "Deze schoen valt groot / klein uit". Let ook op onze aanbeveling voor de bestelling. Afhankelijk van de fabrikant worden er verschillende stroken gebruikt bij de productie van de schoenen. Als je voor je Nederlandse lengtemaat de omrekening nodig hebt in cm, Engels of Amerikaans formaat, gebruik dan onze maat omrekeningstabel.

  • Wanneer heeft de schoen de juiste breedte?

   bekijken sluiten

   De voet wordt in de schoen in de ruimte van de bal gehouden. In te brede schoenen zal de voet naar voren glijden en bij te krappe schoenen drukt het. De pictogram bij de schoenen geeft een verklaring  over de voet breedte waar de schoen respectievelijk voor geschikt is. (Donker blauw = goed)

  • Welke schoenen voor welke voetvorm?

   bekijken sluiten

   Brede voeten:
   Sneakers, schoenen in speciale breedte;

   Hoge spanning:
   Sneakers, schoenen met klittenband, slippers met een elastische band en laag uitgesneden pumps of ballerina's;

   Variatie:
   Schoenen in speciale breedte, sneakers of schoenen met uitneembaar voetbed

   Waar moet je tijdens het passen op letten?
   Je moet proberen om de schoenen in het begin van de middag te passen, dit omdat je voeten ’s avonds licht gezwollen zijn en in de ochtend de schoenen te los zitten. Probeer je de schoenen ‘s ochtends, dan zullen deze in de avond te krap zitten. Neem voldoende tijd om de schoenen in te lopen. Dit kun je het beste eerst op tapijt doen, voordat je overschakelt op hardere vloeren. Trek de schoenen met een schoenlepel aan om te voorkomen dat je op de hiel trapt. Door een kapot getrapte hiel verandert de pasvorm van de schoen.

  • Pasvorm advies kinderen

   bekijken sluiten

   Vooral aan de ontwikkeling van kinderschoenen worden hoge eisen gesteld. Passende schoenen voor de kindervoeten zijn essentieel voor het behoud van gezonde voeten.

   Kinderen voelen geen pijn omdat hun voeten nog zacht en kneedbaar zijn. Ze merken daarom niet wanneer hun schoenen te klein zijn geworden. Ze kunnen bijvoorbeeld schoenen dragen die 4 maten te klein zijn, zonder dit te vertellen. Beschadigde voeten zijn vaak het resultaat van niet passende kinderschoenen. Elke drie maanden zouden de kindervoeten nagemeten moeten worden: een kindervoet kan 2 tot 3 maten groeien in een jaar. Men moet de voet altijd in de lengte en breedte meten.

  • Waarom vallen schoenen anders?

   bekijken sluiten

   Je kunt in alle gevallen ons meetapparaat gebruiken voor het bepalen van de schoenmaat van je kind. Bij ons meetapparaat wordt al rekening gehouden met de groei- en loopruimte voor een optimale pasvorm. Je kunt dus gerust de afgelezen maat voor je kind bestellen. Grote of kleine uitvallende schoenen geven we aan met "Deze schoen valt groot / klein uit". Let hier op onze aanbeveling voor de bestelling. Wij bieden bij onze maatomrekeningstabel voor kinderen ook de indicatie in cm.

  • Wanneer heeft de schoen de juiste breedte?

   bekijken sluiten

   Omdat de kindervoet rond de bal de nodige steun ondervindt, zijn kinderschoenen in verschillende lengtes verkrijgbaar. Wij leveren de meest overeenkomstige breedte indicatie. Je kunt de breedte van de voet meten met ons kinder-meet-sjabloon. Alle kinderschoenen zijn als volgt gemarkeerd:

  • Waar moet men tijdens het passen op letten?

   bekijken sluiten

   Controleer bij het passen nogmaals de lengte. Dit kun je doen door met je duim op de tenen te drukken. Wanneer dit niet mogelijk is vanwege een hardere neus, doe dan de volgende test:
    
   Houd de zool van de rechterschoen onder de linkervoet waarbij je sterk moet aandrukken. Tussen de voet en voorkant van de schoen moet bij jonge kinderen een ruimte van 8 tot 15 mm zijn en bij grotere kinderen een ruimte van 12 tot 15 mm. Houdt wel rekening met de schaftrand en de voering. Om de breedte te meten moet je met je duim onder lichte druk over het materiaal gaan. De schoen past als het materiaal lichte rimpels vormt. Controleer je terwijl het kind staat ook gelijk het enkel en hiel gebied. Kijk goed of de schoen op de hak aansluit en de benen en enkels genoeg afstand hebben.

naar boven