Wandelschoenen

8 resultaten

Wandelschoenen voor dames en heren

Bij vanHaren zitten we niet graag stil en houden we ook onze klanten graag in beweging. Letterlijk. Voor alle liefhebbers van de wandelsport, of een stevige zondagse wandeling door de bossen, hebben we een ruime keuze aan wandelschoenen. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten als je wandelschoen gaat kopen? We helpen je graag een eindje op weg:

Wandelschoenen kopen

Wandelschoenen heb je in veel verschillende soorten en maten en het is belangrijk dat je de juiste schoen, voor het juiste wandeldoel gebruikt. Ga je bijvoorbeeld wandelen op een redelijk vlak terrein? Kies dan gerust voor een laag model. Een lage schoen is zeer geschikt voor het lopen van bijvoorbeeld een vierdaagse of Nordic walking. Ga je meer voor de uitdaging en ben je zwaar bepakt? Kies dan voor een hoge schoen. Een hoge wandelschoen verstevigd de enkel en voorkomt dat je omzwikt. Daarnaast heeft de zool een stugger en grover profiel waardoor je meer grip hebt op hellingachtige ondergronden. Een goede wandelschoen zorgt ervoor dat je voeten ondersteuning en balans krijgen, waardoor het fijn en comfortabel wandelen is.

Een fijn paar voor het hele gezin

Uiteraard zijn er wandelschoenen voor mannen en wandelschoenen speciaal voor vrouwen, maar er zijn ook veel uniseks modellen. Zorg dat je voeten genoeg speling hebben om de dag pijnloos door te komen en het profiel geschikt is voor het gewicht dat zij moeten dragen. Ook voor kinderen is het belangrijk dat er goed wordt gekeken naar de kwaliteit van de wandelschoen. Kies voor een sterke profielzool die makkelijk te buigen is. Hierdoor heeft jouw kind genoeg aan één paar goede wandelschoenen voor de meest uiteenlopende activiteiten. Tip: Pas een wandelschoen nooit in de ochtend! In de middag zijn je voeten door de warmte en beweging dikker dan ’s ochtends wat goed te vergelijken is met een stevige wandeling.

Wandelsandalen

Een wandelsandaal heeft een stevige profielzool en is vaak gemaakt met een sluiting van klittenband. Ze zijn luchtdoorlatend en ideaal tijdens zomerse temperaturen. Een wandelsandaal is minder geschikt voor een langere wandeling, ze bieden namelijk geen steun aan de enkels en weinig bescherming tegen bijvoorbeeld stenen en takken. Zoek je een wandelschoen of -sandaal in de aanbieding? Wandel door het ruime aanbod en je loopt gegarandeerd met een paar weg. Bij vanHaren houden we van lage prijzen en vind je altijd een voordelig paar dat perfect bij je past.